Ο Ιατρός

Ο Δρ Αθανάσιος Βούλγαρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2004.

Εκπαιδεύτηκε στην Ουρολογική Κλινική του ΓΝΑ « ο Ευαγγελισμός» όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του το 2014. Επίσης κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του εκπαιδεύτηκε στην παιδοουρολογία στο Νοσοκομείο Παίδων « η Αγία Σοφία» και στη γυναικολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Έλενα».

Έχει λάβει, κατόπιν εξετάσεων, από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (EAU) τον Ευρωπαϊκό τίτλο Ουρολογίας «Fellow of the European Board of Urology» (F.E.B.U.)

Το 2012 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με επίδοση «Άριστα», εκπονώντας διδακτορική διατριβή με τίτλο «Επίδραση του αποκλεισμού των α1-αδρενεργικών υποδοχέων στις οδούς μεταβίβασης σήματος κυτταρικού πολλαπλασιασμού στον προστάτη αδένα των επιμύων.»

Απο το 2014 εως το 2018 μετεκπαιδεύτηκε αρχικά στο Νοrthwick Park and St Mark’s Hospital του Λονδίνου σε Λαπαροσκοπική χειρουργική και Ενδοουρολογία και στη συνέχεια στη Ρομποτική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιακό νοσοκομείο του Cambridge (UK) και στο Bristol Urological Institute (BUI) ολοκληρώνοντας επιτυχώς 2 αναγνωρισμενα fellowships. Εκεί εξειδικεύτηκε στις ρομποτικές επεμβάσεις του κατώτερου ουροποιητικού (προστάτης, ουροδόχος κύστη, πυελικοί λεμφαδένες) . Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε σε ρομποτικές επεμβάσεις του ανώτερου ουροποιητικού (νεφρό, ουρητήρας)

Από το 2018 έως τον Απρίλιο του 2019 εργαζόταν ως Επιμελητής Β΄ στο ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός¨»

Από το Μαίο του 2019 εργάζεται ως Αναπληρωτής Διευθυντής του κέντρου ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού

Έχει ασχοληθεί με βασική και κλινική έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και του νεφρού και τη ρομποτική χειρουργική,τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

‘Εχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση κρισίμων καταστάσεων για τη ζωή και στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία ATLS (Advanced Trauma Life Support).

Ομιλέι Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Ένωσης (European Urology Association) και της Αμερικανικής Ουρολογικής εταιρίας (Αmerican Urological Association ).