Ο Ιατρός

Ο Δρ. Αθανάσιος Βούλγαρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2004.

Εκπαιδεύτηκε στην Ουρολογική Κλινική του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός» όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του το 2014. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του εκπαιδεύτηκε στην παιδοουρολογία στο Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και στη γυναικολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Έλενα».

Έχει λάβει, κατόπιν εξετάσεων από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (EAU), τον Ευρωπαϊκό τίτλο Ουρολογίας «Fellow of the European Board of Urology» (F.E.B.U.)

Το 2012 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με επίδοση «Άριστα», εκπονώντας διδακτορική διατριβή με τίτλο «Επίδραση του αποκλεισμού των α1-αδρενεργικών υποδοχέων στις οδούς μεταβίβασης σήματος κυτταρικού πολλαπλασιασμού στον προστάτη αδένα των επιμύων.»

Ο Δρ. Αθανάσιος Βούλγαρης από το 2014 εως το 2018 μετεκπαιδεύτηκε, αρχικά, στο Νοrthwick Park and St Mark’s Hospital του Λονδίνου σε Λαπαροσκοπική χειρουργική και Ενδοουρολογία και στη συνέχεια στη Ρομποτική Χειρουργική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cambridge (UK) και στο Bristol Urological Institute (BUI) ολοκληρώνοντας επιτυχώς 2 αναγνωρισμένα fellowships. Εκεί εξειδικεύτηκε στις ρομποτικές επεμβάσεις του κατώτερου ουροποιητικού (προστάτης, ουροδόχος κύστη, πυελικοί λεμφαδένες) . Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε σε ρομποτικές επεμβάσεις του ανώτερου ουροποιητικού (νεφρό, ουρητήρας).

Είναι διπλωματούχος λαπαροσκοπικής ουρολογικής χειρουργικής από το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (IRCAD) όπου εκπαιδεύτηκε ως υπότροφος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κατόπιν εξετάσεων.

Από το 2018 έως τον Απρίλιο του 2019 εργαζόταν ως Επιμελητής Β’ στο ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός».

Από το Μαίο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2023 εργαζόταν ως Αναπληρωτής Διευθυντής του κέντρου ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Από το Σεπτέμβριο του 2023 εργάζεται ως Διευθυντής της Δ’ Ουρολογικής Κλινικής στο Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Δρ. Αθανάσιος Βούλγαρης έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού.

Έχει ασχοληθεί με βασική και κλινική έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και του νεφρού και τη ρομποτική χειρουργική, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

‘Εχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων για τη ζωή και στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία ATLS (Advanced Trauma Life Support).

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Ο Δρ. Αθανάσιος Βούλγαρης είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Ένωσης (European Urology Association) και της Αμερικανικής Ουρολογικής εταιρίας (Αmerican Urological Association).